وزیر بهداشت و درمان در مراسم رونمایی از آنژی پارس (ANGIPARS Tm) نخستین داروی درمان زخم پای دیابتی در جهان و ایران گفت: این دارو حاصل هفت سال تلاش شبانه روزی محققان و دانشمندان کشور است که پیش بینی میشود کپسول و پماد موضعی آن در سه ماهه اول سال ۸۷ وارد بازار دارویی کشور شود.
دکتر کامران باقری لنکرانی درباره استقبال بین المللی از این دستاورد جدید محققان ایرانی، اظهار کرد: پس از انتشار خبر اولیه تولید داروی آنژی پارس در ایران، سه شرکت چندملیتی تولید دارو که از کشورهای غربی بوده اند تقاضای سرمایه گذاری مشترک و ارائه داروی تولیدی ایران با علامت تجاری مشترک را داشته اند که هم اکنون تولیدکننده دارو در حال مطالعه و بررسی نحوه وارد کردن این دارو به بازارهای بین المللی است. وی با بیان این که تولیدکننده آنژی پارس همزمان با ثبت دارو در داخل برای ثبت آن در خارج از کشور نیز اقدام کرده است، در مورد دیگر داروهای جدید در دست بررسی محققان کشور توضیح داد: در مجموع پژوهشگران ایرانی در حال مطالعه و تحقیق روی ۳۰ نوع داروی جدید در زمینه های درمانی مختلف از جمله واکسن و داروهای ضدسرطان، بیماری های پوستی و عفونی هستند که وقتی مراحل ثبت آنها به پایان رسید، خبر آن اعلام میشود. البته درباره بعضی از این داروها در حال انجام مهندسی معکوس هستیم. وی با اشاره به این که ایران در سه دهه اخیر راهی که بسیاری کشورها، قرنها طول کشید بپیمایند، با جهشی پرشتاب گذرانده است،گفت: دیابت بیماریای است که به علت تغییر عادات غذایی و افزایش رفتارهای پرخطر سیر شتابندهای یافته است به نحوی که پیش بینی میشود تا سال ۲۰۲۵ تعداد مبتلایان به دیابت به ۳۳۰ میلیون نفر برسد، در این میان سالانه ۷۵ هزار بیمار دیابتی به زخم پای دیابتی مبتلا میشوند که ۱۰ هزار نفر آنها ناچار به قطع عضومیشوند.
دکتر لنکرانی همچنین با بیان این که پیش بینی میشود، در ایران ۳ میلیون مبتلای به دیابت وجود داشته باشد، گفت: ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر از این مبتلایان در معرض خطر ایجاد زخم پای دیابتی هستند که خطر قطع عضو نیز در کمین ۱۵ تا ۲۰ درصد مبتلایان به زخم پای دیابتی است، این در حالی است که سالانه یک میلیون نفر در دنیا به علت ابتلای به دیابت قطع عضو میشوند. وی با تأکید بر این که ۵۰ درصد زخم پای دیابتی با پیشگیری و ۸۰ درصد آنها با درمان های نگهدارنده قابل پیشگیری هستند، اظهار داشت: داروی آنژی پارس برای درمان ۲۰ درصد زخم های پای دیابتی که هیچ درمانی ندارند، برای نخستین بار از سوی محققان کشور با ترکیبی گیاهی تولید شده است و زخم پای ۷۰ درصد بیمارانی که این دارو بر روی آنها آزمایش شده است، بهبود کامل یافته است و ۲۵ درصد بیماران کاهش اندازه زخم داشته اند و ۹۵ درصد از مصرف این دارو نفع برده اند
وی افزود: خوشبختانه امروز ایران در جهان علم نه فقط فاز مهندسی معکوس را پشت سر گذاشته است، بلکه حرف های جدیدی نیز برای گفتن در این عرصه دارد و تلاش محققان در این عرصه ستودنی است. وزیر بهداشت و درمان همچنین با اعلام تولید ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد انسولین در سال جاری گفت: ایران ارزانترین انسولین منطقه را تولید میکند و در زمینه اندازه گیری میزان قند خون نیز غربالگری جمعیت روستایی به صورت کامل انجام شده است و با اجرای این طرح در جمعیت در معرض خطر روستایی، تشخیص بار اول دیابت در بخش روستایی سه برابر شده است. وی همچنین درباره راه اندازی شهرک صنعتی سلامت، توضیح داد: در این زمینه با وزیر صنایع به توافق رسیدیم تا از مجموعه صنایع مرتبط با بخش سلامت حمایت جدی بکنیم که یکی از اقدامات در زمینه حمایت از این صنایع، جمع آوری صنایع مرتبط با سلامت در شهرکی مشترک است. دکتر لنکرانی همچنین درباره پیگیری های وزارت بهداشت در زمینه قانون ثبت اختراعات، گفت: هم اکنون ثبت اختراع در کشور، اعلامی و مسئولیت این کار برعهده قوه قضاییه است. بر این اساس از طریق معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مسئولان وزارت علوم در حال پیگیری هستیم تا این قانون را از حالت اعلامی به توجه به محتوا در ثبت تغییر دهیم.
* احداث شهرک علمی- صنعتی سلامتمعاون غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان نیز در مراسم رونمایی از داروی آنژی پارس برای درمان زخم پای دیابتی، خبر داد: شهرک علمی- صنعتی سلامت در اطراف تهران در زمینی به مساحت بیش از ۱۰۰ هکتار احداث میشود. دکتر رسول دیناروند با اعلام این که امسال هفت محصول از داروهای بیوتکنولوژی جدید وارد بازار دارویی کشور میشود، گفت: باورود داروی اینترفرون، بیماران ام.اس از داروی خارجی بی نیاز میشوند و همچنین داروی اینتر فرون گاما آخرین مراحل کنترل کیفیت را میگذراند و واکسن هپاتیتB، هم داروهای بیماران پیوندی و تالاسمی نیز تولید شده است و در مجموع با در نظر گرفتن داروهای تکراری، تا پایان سال۱۲ محصول وارد بازار میشود. وی با تأکید بر این که جامعه پزشکی باید از تولیدات دارویی داخلی حمایت جدی کنند، گفت: هم اکنون مسیر تولید داروها از حلقه اولیه تحقیقات تا پایان آن در اختیار وزارت بهداشت است و ۱۶۰ مرکز تحقیقاتی و ۱۰ مرکز رشد وجود دارند که از طریق آنها ایده های تحقیقاتی در مراکز رشد وارد مراحل صنعتی میشود. دکتر دیناروند با اشاره به این که بیش از ۵۰ درصد داروهای وارداتی به کشور برای درمان بیماران خاص و صعب العلاج است، افزود: اگر داروهای این بیماران در کشور تولید نشود، وابستگی ارزی بسیاری خواهیم داشت، بنابر این با هدف کاهش این وابستگی هم اکنون با صدور پلاسمای ایرانی به خارج و ورود فاکتورهای پالایش شده به کشور حداقل ۳۰ درصد صرفه جویی ارزی میکنیم.
وی با اشاره به قطع عضو بیش از ۱۰ هزار نفر بیمار مبتلا به زخم پای دیابتی در سال گذشته گفت: در قالب پروتکل های گران قیمتی در دنیا برای درمان زخم پای دیابت هزینه شده است، اما داروی آنژی پارس تولید ایران با اثربخشی بالایی که دارد، هنوز هیچ مشابه ای در بازار جهان ندارد و بر خلاف آیمود که به علت توزیع رایگان و عرضه آن به عده ای خاص از مبتلایان به ایدز وارد بازار دارویی نشد، اعتبار آنژی پارس تأمین شده است و به زودی وارد بازار میشود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم بااشاره به این که ۱۳ درصد افراد جامعه اختلالاتی دارند که آنها را آماده ابتلای به دیابت میکند، گفت: دیابت ۳۰۰ هزار سال عمر مفید مردم ایران را میگیرد و پنجمین بیماری در کشور است و بیشترین میزان بستری در بیمارستانها را پای دیابتی به خود اختصاص میدهد. دکتر محمدباقر لاریجانی با اشاره به این که بی عارضه بودن آنژی پارس در فاز های مختلف تحقیقات بر روی این دارو به اثبات رسیده است، گفت: این دارو هیچ عارضه ای ایجاد نمی کند و اختلالات سلولی، مسمومیت تحت حاد، اثرات هماتولوژیک و منفی ندارد، تنها محدودیت این دارو جلوگیری از مصرف آن در هنگام بارداری است که البته اثرات مصرف نیز چندان حاد نبوده و فقط در حد توصیه است.
وی تأکید کرد: در مجموع آنژی پارس عارضه جانبی ندارد، درمان آن در تمام انواع دیابتیها ممکن و معمولی است و موجب کاهش میزان بستری، کاهش هزینه های مستقیم و غیر مستقیم و کاهش قطع عضو میشود.
تاریخ خبر: 15/اسفند/1386
منبع :